Пиріг на сироватці з варенням – 3 рецепта

Пиріг на сироватці з варенням – 3 рецепта

Зміст

Апетитний, ароматний і неймовірно простий у приготуванні – пиріг на сироватці з варенням стане справжньою знахідкою для будь-якої господині. Не потребуючи багато часу та інгредієнтів, він завжди виходить пишним, ніжним і неймовірно смачним. А різноманіття начинок з варення дозволить вам щоразу насолоджуватися новим вишуканим смаком. У цій статті ми поділимося з вами 3 чудовимими рецептами пирогів на сироватці з варенням, які підкорять вас своєю простотою та чудовим смаком.

Інгредієнти

Основні інгредієнти для приготування пирога включають сироватку, борошно, цукор, яйця, розпушувач і олію. Сироватка, яка залишається після приготування сиру, може використовуватися замість води або молока, надаючи випічці ніжного смаку та пишності. Якщо сироватки немає, можна замінити її молоком, кефіром або йогуртом. Для пирога підходить пшеничне борошно вищого або першого ґатунку, хоча цільнозернове борошно теж можна використовувати, але воно зробить пиріг трохи щільнішим.

Цукор надає пирогу солодощі, і можна вибирати між білим або коричневим цукром, залежно від уподобань. Якщо не подобаються занадто солодкі пироги, можна зменшити кількість цукру. Яйця роблять тісто еластичнішим і пишнішим, але їх можна замінити банановим пюре або лляним насінням, якщо яйця відсутні. Розпушувач допомагає тісту піднятися, роблячи пиріг пишним, а як альтернативу можна використовувати соду, погашену оцтом. Олія додає пирогу м’якості та аромату, і для цього підходить будь-яка рослинна олія без запаху.

До додаткових інгредієнтів належать варення, яке можна вибирати за своїм смаком, свіжі або заморожені фрукти для начинки, горіхи, які додають хрусткості та аромату, а також спеції, такі як кориця, ваніль або мускатний горіх, щоб зробити смак пирога більш насиченим.

Рецепти

Пиріг на сироватці з абрикосовим варенням

Для цього пирога вам знадобляться такі інгредієнти: 

  • 2 склянки сироватки
  • 3 склянки борошна
  • 1 склянка цукру
  • 2 яйця
  • 1 пакетик розпушувача
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 100 мл рослинної олії 
  • 1 банка абрикосового варення

Почніть з розігріву духовки до 180°C і змастіть маслом форму для випічки. У великій мисці змішайте сироватку, цукор, яйця, розпушувач і сіль. Додайте борошно і замісіть тісто до м’якого та еластичного стану. Розділіть тісто на дві частини, більшу частину розкачайте в пласт і викладіть у форму для випічки. Рівномірно розподіліть абрикосове варення на тісті. З решти тіста зробіть решітку або інші декоративні елементи і викладіть їх поверх варення. Випікайте пиріг протягом 40-50 хвилин, поки він не стане золотистим. Дайте пирогу охолонути перед подачею.

Пиріг на сироватці з вишневим варенням

Для цього рецепта вам знадобляться: 

  • 2 склянки сироватки
  • 3 склянки борошна
  • 1 склянка цукру
  • 2 яйця
  • 1 пакетик розпушувача
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 100 мл рослинної олії
  • 1 банка вишневого варення

Розігрійте духовку до 180°C і змастіть маслом форму для випічки. У великій мисці змішайте сироватку, цукор, яйця, розпушувач і сіль. Додайте борошно і замісіть тісто, щоб воно стало м’яким і еластичним. Розділіть тісто на дві частини, більшу частину розкачайте в пласт і викладіть у форму для випічки. Рівномірно розподіліть вишневе варення на тісті. З решти тіста зробіть решітку або інші декоративні елементи і викладіть їх поверх варення. Випікайте пиріг протягом 40-50 хвилин до золотистого кольору. Дайте пирогу охолонути перед подачею.

Пиріг на сироватці з яблучною начинкою

Для цього пирога необхідні: 

  • 2 склянки сироватки
  • 3 склянки борошна
  • 1 склянка цукру
  • 2 яйця
  • 1 пакетик розпушувача
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 100 мл рослинної олії
  • 3 яблука
  • 1 столова ложка кориці 
  • 2 столові ложки цукру

Розігрійте духовку до 180°C і змастіть маслом форму для випічки. У великій мисці змішайте сироватку, цукор, яйця, розпушувач і сіль. Додайте борошно і замісіть тісто до м’якого та еластичного стану. Розділіть тісто на дві частини, більшу частину розкачайте в пласт і викладіть у форму для випічки. Яблука очистіть від шкірки та серцевини, наріжте кубиками і змішайте з корицею та цукром. Викладіть яблучну начинку на тісто. З решти тіста зробіть решітку або інші декоративні елементи і викладіть їх поверх начинки. Випікайте пиріг протягом 40-50 хвилин до золотистого кольору. Дайте пирогу охолонути перед подачею.

Пиріг на сироватці з варенням – це чудовий десерт, який легко приготувати вдома. Він не потребує багато часу та інгредієнтів, але завжди виходить смачним, ароматним та пишним. Різноманіття начинок з варення дозволить вам щоразу насолоджуватися новим вишуканим смаком. Цей пиріг стане чудовим доповненням до сімейного чаювання або дружньої зустрічі.

Коментарі

Поки що немає коментарів. Чому б вам не розпочати обговорення?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *