Що приготувати на грилі вдома – 5 рецептів

Що приготувати на грилі вдома – 5 рецептів

Зміст

Літо в самому розпалі, а це означає, що настав час для пікніків та барбекю! Але що робити, якщо немає можливості вибратися на природу? Не біда! Приготувати смачні страви на грилі можна й вдома. У цій статті ми поділимося з вами 5 простими та смачними рецептами, які ви легко зможете приготувати на домашньому грилі. Ці рецепти не потребують багато часу та інгредієнтів, але при цьому вони гарантовано порадують вас та ваших близьких.

Курячі крильця в медовому маринаді

Інгредієнти

  • 1 кг курячих крилець
  • 3 ст. л. меду
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1 ч. л. сухого орегано
  • 1/2 ч. л. часникового порошку
  • 1/4 ч. л. чорного меленого перцю
  • Сіль за смаком

Інструкція

  • Курячі крильця помити, обсушити паперовим рушником і скласти в миску.
  • У окремій мисці змішати мед, соєвий соус, лимонний сік, орегано, часниковий порошок і перець.
  • Залити крильця маринадом, добре перемішати, щоб всі частини були вкриті.
  • Накрити миску харчовою плівкою і поставити в холодильник маринуватися на 2 години, а краще на ніч.
  • Розігріти гриль до середньої температури.
  • Викласти крильця на решітку гриля і готувати протягом 15-20 хвилин, періодично перевертаючи, щоб вони рівномірно просмажилися.
  • За 5 хвилин до готовності змастити крильця залишками маринаду.
  • Готові крильця подавати з улюбленим соусом.

Стейки з лосося з травами

Інгредієнти

  • 4 стейки з лосося (товщиною близько 2 см)
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1 ч. л. сухого чебрецю
  • 1/2 ч. л. сухого розмарину
  • 1/4 ч. л. чорного меленого перцю
  • Сіль за смаком

Інструкція

Для приготування стейків з лосося, спочатку їх потрібно помити, обсушити паперовим рушником і злегка посолити. У мисці слід змішати оливкову олію, лимонний сік, чебрець, розмарин і перець. Отриманою сумішшю замаринувати стейки на 15 хвилин. Після цього розігріти гриль до середньо-високої температури. Викласти стейки на решітку гриля і готувати протягом 4-5 хвилин з кожного боку, або до готовності. Готові стейки з лосося рекомендується подавати з овочами на грилі або салатом.

Овочі на грилі з сирним соусом

Інгредієнти

  • 1 кабачок
  • 1 баклажан
  • 1 червоний болгарський перець
  • 1 зелений болгарський перець
  • 1 цибулина
  • 200 г сиру фета
  • 150 г грецького йогурту
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1/2 ч. л. сушеного орегано
  • Сіль і перець за смаком

Інструкція

  • Овочі помити, нарізати товстими кружечками.
  • Цибулю нарізати кільцями.
  • Викласти овочі на гриль, скропити оливковою олією, посолити, поперчити і посипати орегано.
  • Готувати овочі приблизно 15-20 хвилин до готовності.
  • Для приготування соусу: розім’яти сир фета, додати грецький йогурт, подрібнений часник, сіль і перець. Добре перемішати.
  • Готові овочі з гриля викласти на тарілку і полити сирним соусом.

Шашлички з м’яса з овочами

Інгредієнти

  • 500 г свинячої шийки
  • 200 г курячого філе
  • 1 червоний болгарський перець
  • 1 зелений болгарський перець
  • 1 цибулина
  • 200 мл мінеральної води
  • 2 ст. л. рослинного масла
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1 ч. л. сухого орегано
  • 1/2 ч. л. часникового порошку
  • Сіль і перець за смаком

Інструкція

М’ясо потрібно нарізати на кубики, цибулю – на кільця, а перець – на кубики. У мисці змішайте мінеральну воду, рослинне масло, лимонний сік, орегано, часниковий порошок, сіль і перець. Додайте туди м’ясо та овочі, добре перемішайте, а потім залиште маринуватися на 1-2 години. Далі нанизуйте м’ясо та овочі на шампури, чергуючи їх. Готуйте шашлички на грилі близько 15-20 хвилин, періодично перевертаючи, щоб вони приготувалися рівномірно.

Бургери з індички з авокадо та гуакамоле

Інгредієнти

  • 400 г фаршу з індички
  • 4 булочки для бургерів
  • 2 авокадо
  • 1 цибулина
  • 1 помідор
  • 1 лайм
  • 1 пучок кінзи
  • 1 ч. л. кмину
  • 1/2 ч. л. чилі порошку
  • Сіль і перець за смаком

Інструкція

  • До фаршу з індички додати кмин, чилі порошок, сіль і перець, добре перемішати.
  • Сформувати з фаршу 4 котлети.
  • Цибулю нарізати кільцями, помідори – кружечками.
  • Авокадо розрізати навпіл, видалити кісточку і очистити від шкірки. М’якоть авокадо розім’яти виделкою,додати сік лайма, подрібнену кінзу, сіль і перець.
  • Розігріти гриль до середньої температури.
  • Обсмажити котлети на грилі протягом 7-8 хвилин з кожного боку, або до готовності.
  • Обсмажити булочки для бургерів на грилі протягом 30 секунд з кожного боку.
  • Зібрати бургери: на дно булочки викласти лист салату, котлету, цибулю, помідори, гуакамоле і авокадо.Накрити другою половинкою булочки.

Не бійтеся експериментувати з різними рецептами та інгредієнтами, щоб знайти свої улюблені страви для приготування на грилі!

Коментарі

Поки що немає коментарів. Чому б вам не розпочати обговорення?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *