Рецепт, як зробити смачний торт “Наполеон” з печива “Вушка”

Рецепт, як зробити смачний торт “Наполеон” з печива “Вушка”

Зміст

Торт “Наполеон” – це класика десертів, яка підкорює ніжним кремом і хрусткими шарами тіста. Однак традиційний рецепт потребує чимало часу на випікання коржів. Але є чудова альтернатива – торт “Наполеон” з печива “Вушка”! Це швидкий і простий варіант улюбленого десерту, який не поступається оригінальному за смаком. Сметанний крем просочує хрусткі печива, роблячи їх м’якими, а сам торт – ніжним і ароматним. 

Торт з печива “Вушка” зі сметанним кремом

Інгредієнти:

  1. 500 г печива “Вушка”
  2. 500 мл сметани (не менше 20% жирності)
  3. 150 г цукрової пудри або цукру
  4. 1 ч. л. ванільного цукру
  5. 100 г вершкового масла (за бажанням для більш ніжного крему)

Приготування:

  1. Приготування крему. У глибокій мисці змішати сметану, цукрову пудру і ванільний цукор. За бажанням додати розм’якшене вершкове масло і добре збити вінчиком або міксером до однорідності.
  2. Формування торта. 
  • Взяти форму для торта (можна роз’ємну або звичайну).
  • Викласти шар печива “Вушка”, занурюючи кожне в крем перед укладанням.
  • Зверху рівномірно розподілити частину крему.
  • Повторювати шари, поки не закінчиться печиво і крем.
  • Верхній шар добре змастити кремом.
  1. Охолодження. Накрити торт харчовою плівкою та поставити в холодильник мінімум на 4-5 годин, а краще – на ніч.
  2. Подача. Перед подачею можна прикрасити тертим шоколадом, горіхами, карамеллю або залишками подрібненого печива.

Такий торт виходить м’яким, соковитим і напрочуд смачним!

Торт “Наполеон” з печива “Вушка”

Цей варіант схожий на попередній, але для більшої схожості з класичним “Наполеоном” ми приготуємо заварний крем.

Інгредієнти:

  1. 500 г печива “Вушка”
  2. 500 мл молока
  3. 2 яйця
  4. 150 г цукру
  5. 50 г вершкового масла
  6. 2 ст. л. кукурудзяного або пшеничного крохмалю
  7. 1 ч. л. ванільного цукру

Приготування:

  1. Заварний крем. У каструлі змішати яйця, цукор, крохмаль і половину молока. Добре збити вінчиком. Додати решту молока та поставити на середній вогонь, постійно помішуючи. Варити до загустіння, потім зняти з вогню, додати вершкове масло і ванільний цукор, перемішати та дати охолонути.
  2. Збірка торта. У форму викласти шар печива “Вушка”. Полити частиною заварного крему. Повторювати шари, поки не закінчаться інгредієнти.
  3. Пропитка. Торт накрити плівкою та поставити в холодильник на 5-6 годин або на ніч.
  4. Прикраса та подача. Перед подачею прикрасити цукровою пудрою або тертим шоколадом.

Цей варіант виходить більш схожим на класичний “Наполеон”, але набагато простіше в приготуванні.

Наполеон з вушок – ще швидший варіант

Якщо часу обмаль, можна зробити ще простішу версію. Для цього потрібно лише печиво “Вушка” та згущене молоко.

Як приготувати:

  1. Взяти банку вареного згущеного молока та змішати його зі 100 г розм’якшеного вершкового масла.
  2. Викладати печиво шарами, змащуючи кожен шар згущеним молоком.
  3. Залишити в холодильнику на кілька годин, щоб торт просочився.

Це найшвидший спосіб приготування “Наполеона” з печива “Вушка”, який все одно виходить смачним!

Торт “Наполеон” з печива “Вушка” – це ідеальний варіант для тих, хто хоче поласувати улюбленим десертом, не витрачаючи багато часу на приготування. Варіації з сметанним, заварним кремом або згущеним молоком дають можливість обрати рецепт на будь-який смак. Такий торт завжди виходить ніжним, ароматним і просто тане в роті. 

Коментарі

Поки що немає коментарів. Чому б вам не розпочати обговорення?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *