Торт “Наполеон” – це класика десертів, яка підкорює ніжним кремом і хрусткими шарами тіста. Однак традиційний рецепт потребує чимало часу на випікання коржів. Але є чудова альтернатива – торт “Наполеон” з печива “Вушка”! Це швидкий і простий варіант улюбленого десерту, який не поступається оригінальному за смаком. Сметанний крем просочує хрусткі печива, роблячи їх м’якими, а сам торт – ніжним і ароматним.

Торт з печива “Вушка” зі сметанним кремом
Інгредієнти:
- 500 г печива “Вушка”
- 500 мл сметани (не менше 20% жирності)
- 150 г цукрової пудри або цукру
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 100 г вершкового масла (за бажанням для більш ніжного крему)
Приготування:
- Приготування крему. У глибокій мисці змішати сметану, цукрову пудру і ванільний цукор. За бажанням додати розм’якшене вершкове масло і добре збити вінчиком або міксером до однорідності.
- Формування торта.
- Взяти форму для торта (можна роз’ємну або звичайну).
- Викласти шар печива “Вушка”, занурюючи кожне в крем перед укладанням.
- Зверху рівномірно розподілити частину крему.
- Повторювати шари, поки не закінчиться печиво і крем.
- Верхній шар добре змастити кремом.
- Охолодження. Накрити торт харчовою плівкою та поставити в холодильник мінімум на 4-5 годин, а краще – на ніч.
- Подача. Перед подачею можна прикрасити тертим шоколадом, горіхами, карамеллю або залишками подрібненого печива.
Такий торт виходить м’яким, соковитим і напрочуд смачним!

Торт “Наполеон” з печива “Вушка”
Цей варіант схожий на попередній, але для більшої схожості з класичним “Наполеоном” ми приготуємо заварний крем.
Інгредієнти:
- 500 г печива “Вушка”
- 500 мл молока
- 2 яйця
- 150 г цукру
- 50 г вершкового масла
- 2 ст. л. кукурудзяного або пшеничного крохмалю
- 1 ч. л. ванільного цукру
Приготування:
- Заварний крем. У каструлі змішати яйця, цукор, крохмаль і половину молока. Добре збити вінчиком. Додати решту молока та поставити на середній вогонь, постійно помішуючи. Варити до загустіння, потім зняти з вогню, додати вершкове масло і ванільний цукор, перемішати та дати охолонути.
- Збірка торта. У форму викласти шар печива “Вушка”. Полити частиною заварного крему. Повторювати шари, поки не закінчаться інгредієнти.
- Пропитка. Торт накрити плівкою та поставити в холодильник на 5-6 годин або на ніч.
- Прикраса та подача. Перед подачею прикрасити цукровою пудрою або тертим шоколадом.
Цей варіант виходить більш схожим на класичний “Наполеон”, але набагато простіше в приготуванні.
Наполеон з вушок – ще швидший варіант
Якщо часу обмаль, можна зробити ще простішу версію. Для цього потрібно лише печиво “Вушка” та згущене молоко.
Як приготувати:
- Взяти банку вареного згущеного молока та змішати його зі 100 г розм’якшеного вершкового масла.
- Викладати печиво шарами, змащуючи кожен шар згущеним молоком.
- Залишити в холодильнику на кілька годин, щоб торт просочився.
Це найшвидший спосіб приготування “Наполеона” з печива “Вушка”, який все одно виходить смачним!

Торт “Наполеон” з печива “Вушка” – це ідеальний варіант для тих, хто хоче поласувати улюбленим десертом, не витрачаючи багато часу на приготування. Варіації з сметанним, заварним кремом або згущеним молоком дають можливість обрати рецепт на будь-який смак. Такий торт завжди виходить ніжним, ароматним і просто тане в роті.